lørdag 27. september 2008

Hvordan å få seg en tysker - part 3

Hvordan å få seg en tysker - part 3:
Å få en tyskers tiltro

Vi har nå klart å komme på date med en tysker, og har kanskje til å med invitert ham/henne på en andre date. Nå må dere klare å få hans/hennes tillit.

Husk at vedkommende, selv om han/henne er en tysker, ikke er så veldig forskjellig fra andre mennesker du kunne komme over (overraskende nok). Men skal dere satse på kulturell forskjell, har dere noen tips:

Å få en tyskerens tillit går mye fortere enn å få en nordmanns tillit. Den er ikke begrenset på folk man gikk på barneskolen med. Noen (sære) tyskere har til å med ikke kontakt med noen som var med dem i barnehagen lenger. Nåværende inntrykk er viktigere enn lang kjennskap, og det er bra (vi vil tross alt trikse ham/henne i en ekteskap).

Tyskeren vennskap og kjælighet støtter seg ofte på lingnende interesser, så det er lurt å tilnærme seg dem sakte men sikkert og prøv å få ham/henne interessert i dine interesser. Ikke overdriv i denne sammenheng heller ('Nein nein, ich fand Briefmarken schon immer viel interessanter als kinofilme...'), det er ikke lurt å fake interesse i alt for sære hobbyer, særlig mannlige tysker tenderer til å oppfinne sære interesser for å virke mere interessant ('Jeg pleier å ta bilde av traffikkskilt', 'Ich kann 5329 Sprachen, nur leider norwegisch noch nicht...') og kan være glad hvis du ikke spør videre. Det er ennå mere viktig at du er sikker på at du ikke projeserer hobbyer på ham, bare fordi han er tysk (De fleste tyskere er ikke så særlig interessert i lederhosen og schuplattler, untatt selvfølgelig alle bayern).

Ikke lar deg lure å dra til tyskland med ham/henne inntil dere er ofisielle. Tyskere i tyskland tenderer til å bare snakke tysk å bare anta at alle forstår alt de sier (egentlig veldig lingnende til tyskere i utlandet) og du kommer til å se dum og klumsete ut. Heller inviter ham/henne til foreldrene dine og overtal de til å oppføre seg "norsk": bare snakk om hvordan dere har vært på høy fjell, om troll, om elg og om naturen rundt dere. Bare å gå i selbu-genser. Server sodd, fårikål eller lutefisk (selv om det ikke er jul). IKKE server grandis.
Han/henne kommer til å føle seg bekreftet i sine fordommer, og kommer til å like familien med en gang.
Neste gang du inviterer ham/henne oppfør dere normal. Vedkommede kommer til å være så forvirret, at han/henne kommer til å spørre deg om du vil gifte deg med ham med en gang.

Har du kommet så langt, så er det på tiden å forberede deg på å flytte sammen (han eller henne kommer til å være veldig fort med det. Ikke nøl, heller gled deg!) med tyskeren din. Men før du gjør det, burde du kanksje lese neste lørdags inlegg når det blir:
Hvordan å få seg en tysker - part 4:
Å bo sammen med en tysker

beklager det sene posting, det var en full lørdag........

Ingen kommentarer: