fredag 19. september 2008

Hvordan å få seg en tysker - part 2

Leksjon 2:
Å sjekke opp en tysker


Det første først: Aldri! Aldri! Aldri! bruk settningen 'Jeg kan tysk: An auf hinter in neben über unter vor zwischen'. Uansett hva slags tysker du snakker med, så kommer setningen bare til å minke sjansene dine hos tyskeren/tyskerinnen.

Du må præve å får hans/hennes oppmerksomhet. Prøv å ikke skremme ved å være alt for direkte ('Lass uns ausgehen', 'Ich will ein Kind von dir', 'Lass uns Heiraten'), men heller prøv å ta det med ro.

Snakk om interesser. Kjenner du til hans/hennes interesser så skulle du prøve å holde deg nok uenig til å være interessant men nok enig til ikke å være anstrengende (ellers så kan det komme som en overraskelse for vedkommende at du er interessert i det hele tatt... og overraskelser er ikke tyskernes sterkeste side).

Gjerne svar på spørsmål som 'Hva slags musikk hører du' med en tysk band, som du synes var teit da tysklæreren spillte den for klassen, men hold deg unnå de alt for åpenbare lyvene ('Jeg elsker die wildecker Herzbuben') eller for skurrile ville grupper, som personen ikke nødvendigvis kjenner til ('joda, jeg hører bare på Knorkator), heller sats på de standard tyske gruppene (Die toten Hosen, Rammstein, Modern Talking og The Scorpions).

Du kan gjerne prøve å invitere han/henne på en kaffe i byen. Hold deg unnå filterkaffe, tyskere har nylig funnet ut at filterkaffe er gammeldags og at italiensk kaffe smaker bedre. Drikker du filterkaffe virker du gammeldags. Dette gjelder ikke hvis du prøver deg på en tyskerInne over 60, da skal du heller bestille en hel kanne ('kännchen') med kaffe, siden at du sitter ute.

Nå kan du begynne med å gi komplimenter og være morsomt. Prøv å unngå Hitler
etterligninger og komplimenter om den søte aksenten hans/hennes. Heller fortell en morsomt historie om en nederlender eller en østerisk person. Hvis du er sikker på at vedkommende er vesttysk, kan du også satse noen vitser om østtysker, er du på kaffe med en østtysker så kan du gjerne fortelle om de teite vesttyske turister som du har møtt.

Til slutt så vil jeg gi dere noen enkle setninger, som kan hjelpe dere å fange deres egen tysker:
'Ich finde Deutschland so wunderbar kulturell.'
'Ich fahre einen Prius, aber ich habe mir einen Mercedes gekauft um die deutsche Wirtschaft zu stärken!'
'Deutschland? Da wollte ich doch schon immer hinziehen!'
og veldig viktig:
'Wenn du willst, kann ich dir mal die echten Trolle zeigen!'

Nå begynner vi å nærme oss steg tre, vi må få han/henne til å stole på oss, før vi kan sette i gang og spørre vedkommede ut. Hvordan vi gjør det, forteller jeg dere neste lørdag nar det blir:
Hvordan å få seg en tysker - part 3:
Å få en tyskers tiltro

4 kommentarer:

Kristin Storrusten sa...

Dette er verdens beste serie!

Men hva skal "skuril" bety?

PCB sa...

takk 'rødme'
jo, jeg fikset på den (jeg tenkte på skurril, men det er visst bare et tysk ord...)

Kristin Storrusten sa...

Kanskje det tilsvarer vårt "obskur"? Jeg er ikke sikker, altså.

PCB sa...

Hey, det funker fint med obskur... Min ordbok er litt dustete av og til...