torsdag 20. mars 2008

Gree soß...

Nå er det skjærtorsdag, den dagen som heter Gründonnerstag på tysk. Og i dag så er det ikke egentlig tyske kultur jeg skal skrive om, men frankfurter kultur.
Hver Skjærtorsdag så spiser man et rett kjent som grüne soße (grønn saus), som skal ha vært goethes yndlingsmat. Og (hvorfor ikke) jeg skal poste resepten i dag:
for 4 personer
4 hardkokte egg , Salt, Pepper, sennep, en godt håndfull av 6 ferske urter i like mengder av hvert (akurkurt, Persille, Dill, gressløk, Pimpernell, Kjørvel, syre, Karse), 500g lettrømme, evt litt melk

hakk urtene i småbiter og bland dem i en kjøkkenmaskin med eggeplommene, litt salt, pepper, en ss sennep og rømmen.
skjær resten av eggene i biter og bland dem under sausen.
Konsistensen av sausen skulle være lett flytende. Hvis den er for tykk, bland ut med litt melk.
la sausen stå i 1 til to timer og spis kaldt.
Spises sammen med stekte poteter.

god fornøyelse

1 kommentar:

Anonym sa...

Altso: det ma vaere 7 urter, ikke 6! Was ist überhaupt syre und Karse? Milch kommt gar nicht in die Tüte, die Soße wird sowieso immer viel zu flüssig. Sonst Dickmilch oder Yoghurt (bitte keinen gesüßten, das hab ich mal aus Versehen gemacht. Musste alles wegschmeißen) Forresten kan det ogsa vaere 5 egg.(bedre)